Activiteiten

Archikids

Zoals elke schoolvakantie en in het weekend kan er in het ABC deze krokusvakantie weer naar lieve lust gespeeld en gebouwd worden met LEGO. Kinderen (en natuurlijk ook volwassenen) zijn van harte welkom om tijdens openingstijden wanneer er geen andere activiteiten in het ABC zijn, zelfstandig met de LEGO te spelen en van alles te bouwen. De resultaten mogen steeds ter inspiratie voor anderen blijven staan maar worden wel na verloop van tijd weer afgebroken…
 

Lezing

Dinsdagmiddag 6 maart om 16.30 uur 'opent' Rik Bakker, architect/partner bij architectenbureau Inbo de expositie HAGEVELDSTAD. Op deze tentoonstelling, van 22 februari tot en met 5 april te zien in twee zalen van het ABC, zijn meer dan 100 maquettes van droomgebouwen te zien. Onder de titel HAGEVELDSTAD worden hier dan fantastische bouwwerken getoond die leerlingen van Atheneum College Hageveld uit Heemstede onder leiding van docent Yousef Kavousi hebben gemaakt tijdens de lessen Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV).

maquettes hageveldstad

 

Expositie

Van 22 februari tot en met 5 april zijn twee zalen van het ABC gevuld met meer dan 100 maquettes van droomgebouwen. Onder de titel HAGEVELDSTAD zijn hier dan fantastische bouwwerken te zien die leerlingen van Atheneum College Hageveld uit Heemstede onder leiding van docent Yousef Kavousi hebben gemaakt tijdens de lessen Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV).

De 'opening' van HAGEVELDSTAD vindt plaats op dinsdagmiddag 6 maart om 16.30 uur.

Lezing

Naar aanleiding van de presentatie 'Waarderpolder: van bedrijventerrein naar WERKSTAD' met het afstudeerproject van Hein Coumou aan Academie van Bouwkunst Amsterdam, organiseert het ABC op woensdagavond 14 februari om 20.00 uur een discussiebijeenkomst over de toekomst van de Waarderpolder. De toekomst van de Waarderpolder is momenteel een bijzonder actueel onderwerp aangezien dit een van de agendapunten lijkt te worden bij de komende gemeenteraadsverkiezingen (zie hieronder in bijgevoegd krantenartikel - pdf). Centrale vraagstelling daarbij is: ‘Moet er wel of niet in de (nabije) toekomst gewerkt én gewoond kunnen worden in de Waarderpolder.’

Inleiders op 14 februari zijn Hein Coumou (stedenbouwkundige) en Geert-Jan Put (programma-manager Platform Bedrijven en Kantoren, Plabeka, MRA). Deelnemers aan de discussie zijn vervolgens Max van Aerschot (architect/voormalig stadsbouwmeester), Bruno Giebels (voorzitter Industriekring Haarlem) en o.v. Thijs Asselbergs (architect/voormalig stadsarchitect). Gesprekleider is Gabriël Verheggen (directeur ABC).

aanvang: 20.00 uur
zaal open: 19.30 uur
entree: 2 euro (ABC-vrienden gratis - incl. koffie/thee)

Expositie

Van medio januari tot begin april gaat het ABC aandacht schenken aan het bijzondere dorp Oud-Velsen. Door middel een expositie en een bijprogramma wordt verleden, heden en toekomst van dit dorpje – dat op steenworp van Haarlem ligt – uitvoerig belicht.