Archikids

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
12 december 2017 14:00 - 16:00

In verband met de landelijke staking in het basisonderwijs, biedt het ABC een EXTRA knutsel- en LEGO mogelijkheid voor de kinderen, waarvan de scholen gesloten blijven op dinsdag 12 december.
 

Kom gezellig bij ons langs!

 

Datum: dinsdag 12 december

Tijd: 12.00 uur tot 16.00 uur.
Kosten per kind: €1,50 per kind.

Volwassenen betalen het standaard entreebedrag van €2,00 per persoon.

let op: Maximaal 3 kinderen onder begeleiding van 1 volwassenen.

 
5 december 2017 - 7 januari 2018

Ook de komende tijd en zeker in de kerstvakantie kan er in het ABC - zoals in elke schoolvakantie - weer naar lieve lust gespeeld en gebouwd worden met LEGO. Kinderen (en natuurlijk ook volwassenen!) worden uitgedaagd om zich te laten inspireren door de lopende tentoonstellingen maar ook door het werk van andere kleine en grote bouwers. Daarom mogen de gemaakte LEGO-bouwwerken blijven staan en worden deze ook echt tentoongesteld in een heuse tentoonstellingszaal. Op deze manier zijn ze inspiratie voor anderen!

 
24 oktober 2017 - 26 oktober 2017

Kom jij in de herfstvakantie samen met je vader, moeder, oma, opa of oppas op dinsdag 24 of donderdagmiddag 26 oktober gezellig knutselen in het ABC? Laat je bijvoorbeeld inspireren door foto's van bijzondere gebouwen of door de maquettes die hier staan. Of misschien vindt je het wel leuk om net als tuinarchitecte Mien Ruys een heel mooie tuin te ontwerpen en te maken...

dinsdagmiddag 24 en donderdagmiddag 26 oktober
Tijd: van 12.00 tot 16.00 uur
Kosten €1,50 per kind, begeleider €2,00
Let op: max. 3 kinderen per begeleider
Reserveren is niet mogelijk. VOL=VOL

En oja, Wil je liever met LEGO bouwen? Dan kan je hier de hele week terecht van 1300 tot 1700 uur (behalve op maandag want dan zijn we dicht!)

 

 
15 oktober 2016 - 23 oktober 2016

Ook in deze herfstvakantie kan er in het ABC - zoals in elke schoolvakantie - weer naar lieve lust gespeeld en gebouwd worden met LEGO. Kinderen (en natuurlijk ook volwassenen!) worden uitgedaagd om zich te laten inspireren door de lopende tentoonstellingen maar ook door het werk van andere kleine en grote bouwers. Daarom mogen de gemaakte LEGO-bouwwerken blijven staan en worden deze ook echt tentoongesteld in een heuse tentoonstellingszaal. Op deze manier zijn ze inspiratie voor anderen!

 
1 oktober 2016

Op zaterdagmiddag 1 oktober organiseert ARCHIKIDZ Haarlem, met medewerking van het ABC, een bijzondere architectuurworkshop voor een kinderen tussen 8 en 12 jaar. In Bakke-Rij, het pand waar vroeger bakkerij Van Vessem gehuisvest was in de Waarderpolder, gaan kinderen samen met én onder begeleiding van echte architecten aan de slag. Het thema is deze keer ‘Bouw je eigen Puinpaleis’ waarbij de nadruk ligt op hergebruik van materiaal! Voor alle informatie en aanmelden kijk op http://www.archikidzhaarlem.nl/

Datum: zaterdagmiddag 1 oktober 2016
Aanvang: 13.00 uur tot ca. 16.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur)
Locatie: Bakke-Rij, adres: Hendrik Figeeweg 3-F (Waarderpolder) Haarlem
Prijs: € 3,-  per kind; leeftijd: 8-12 jaar
Let op: aanmelding noodzakelijk. Dat kan alleen via http://www.archikidzhaarlem.nl/

 
20 juli 2016 - 31 augustus 2016

Ook in deze zomer-vakantie kan er in het ABC - zoals in elke schoolvakantie - weer naar lieve lust gespeeld en gebouwd worden met LEGO. Kinderen (en natuurlijk ook volwassenen!) worden uitgedaagd om zich te laten inspireren door de lopende tentoonstellingen maar ook door het werk van andere kleine en grote bouwers. Daarom mogen de gemaakte LEGO-bouwwerken blijven staan en worden deze ook echt tentoongesteld in een heuse tentoonstellingszaal. Op deze manier zijn ze inspiratie voor anderen!

 
21 mei 2016

Naar aanleiding van de Wijk-te-Kijk-tentoonstelling ‘Van Bosch tot Park’ over de Haarlemse Prins Bernhardlaan wordt op zaterdagmiddag 21 mei van 14.00 tot 16.00 uur in het het ABC een bijzondere architectuurworkshop gegeven voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar.

Waar: ABC Architectuurcentrum Haarlem.
Wanneer: Zaterdag 21 mei 2016 van 14.00 tot ca. 16.00 uur.
Kosten: € 9,50 (pinnen kan ook).
Aanmelding: bij het ABC, tel: 023 5340584 (di tot zo van 13-17 uur), of via de mail: bernadette@architectuurhaarlem.nl o.v.v. naam en leeftijd.
 

 
26 april 2016 - 8 mei 2016

Ook in deze lente/mei-vakantie kan er in het ABC - zoals in elke schoolvakantie - weer naar lieve lust gespeeld en gebouwd worden met LEGO. Kinderen (en natuurlijk ook volwassenen!) worden uitgedaagd om zich te laten inspireren door de lopende tentoonstellingen maar ook door het werk van andere kleine en grote bouwers. Daarom mogen de gemaakte LEGO-bouwwerken blijven staan en worden deze ook echt tentoongesteld in een heuse tentoonstellingszaal. Op deze manier zijn ze inspiratie voor anderen!

 
3 september 2015 - 28 juni 2016

Kunsthistoricus Juliette Verhofstad en beeldend kunstenaar Claire Duval organiseren in samenwerking met het ABC Architectuurcentrum Haarlem verscheidene workshops voor het primair onderwijs. Hierbij gaat het om het ‘kijken naar kunst en architectuur’ en het ‘zelf doen'. Er zijn twee typen workshops ontwikkeld: korte kunstprojecten over architectuur van enkele uren én een schoolbreed uniek kunstproject over architectuur van meerdere dagen en/of zelfs enkele weken. Voor uitgebreide informatie download onderstaande PDF-documenten, kijk op de website van Kunstblik (www.kunstblik.eu) of neem contact op via e-mail: kunstblik@online.nl

ontwerp voor glas in lood raam
 
20 juli 2015 - 1 september 2015

Ook in deze zomervakantie kan er in het ABC - zoals in elke schoolvakantie - weer naar lieve lust gespeeld en gebouwd worden met LEGO. Kinderen (en natuurlijk ook volwassenen!) worden uitgedaagd om zich te laten inspireren door de lopende tentoonstellingen maar ook door het werk van andere kleine en grote bouwers. Daarom mogen de gemaakte LEGO-bouwwerken blijven staan en worden deze echt tentoongesteld. Op deze manier zijn ze inspiratie voor anderen!