Lezingen

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
8 oktober 2017

Lezing: ‘90 jaar zwemmen in de buitenlucht’ door Henk Sloos
Datum: zondagmiddag 8 oktober 2017
aanvang: 15.00 uur
locatie: ABC, Groot Heiligland 47 Haarlem
toegang: 5,00 euro (ABC Vrienden 3,00 )

Zondag 8 oktober om 15.00 uur geeft Henk Sloos in het ABC een lezing over de zes openluchtbaden die Haarlem e.o. dertig jaar geleden nog rijk was. Slechts één van die baden wist, aanvankelijk zeer tegen de zin van de exploitant en het ambtelijk apparaat, te overleven: De Houtvaart!

zwemplezier in De Houtvaart - ca 1932
 
7 juli 2017 15:30

Datum : vrijdag 7 juli 2017
aanvang 15.30 uur. (duur max. 1,5 uur)
locatie: ABC
toegang 5,00 euro (ABC Vrienden 3,00 ) incl. koffie/thee

 

In het kader van de expositie  ‘Onbegrensd Vakmanschap, het andere werk van architecten’ geven op vrijdagmiddag 7 juli om 15.30 uur Max van Aerschot, Martijn Huting, Han de Kluijver, en (onder voorbehoud) Rein Jansma korte presentaties. Zij vertellen over hun werk als architect én als kunstenaars. Daarbij gaan zij in op de obligate maar tegelijkertijd ook intrigerende vraag ‘Waarom doe je wat je doet?’ Na de presentaties van deze inleiders gaan zij met elkaar en met de andere kunstenaar-architecten die in het ABC exposeren in gesprek onder leiding van Gabriël Verheggen, directeur ABC.

 
2 juli 2017 14:00

Op zondag 2 juli 2017 organiseert het ABC een debatmiddag in Café Sligting over het nu en straks van het dorp Overveen. Hoe ziet de toekomst van Overveen eruit? Deze dabatmiddag wordt georganiseerd naar aanleiding van de wijk-te-kijk-expositie 'Overveen tussen stad en duinen' die op dit moment is te zien in het ABC.

Datum: zondag 2 juli 2017
Aanvang: 14.00 uur
Plaats: Café Sligting, Zijlweg 18, Overveen
Kosten: € 7,50 (ABC-vrienden € 5,-)
Vooraf aanmelden is gewenst: ABC tel. 023 5340584 (dinsdag tot zondag 13-17 uur)

 
9 april 2017 16:00 - 17:30

Datum: zondagmiddag 9 april
aanvang: 1600 uur (tot ca 1730uur)
kosten: geen (gratis)

 

Meer informatie: www.sorhaarlem.nl

 

Op zondagmiddag 9 april vindt in het kader van de plannen en ideeën voor Structuurvisie Openbare Ruimte (SOR) in het ABC Architectuurcentrum de bijeenkomst ‘De waarde van openbare ruimte’ plaats.

 
28 november 2016 20:00 - 22:00

stadsdiscussie of dat kan en over verdichten en hoogbouw

 

Toegang: gratis

Locatie  : ABC Architectuurcentrum Haarlem (inloop vanaf 19.30 uur)

 
Haarlem zou volgens schattingen van de provincie de komende decennia zo’n 20.000 woningen moeten bijbouwen. Maar waar, en waar vooral niet? En wat betekent dit voor de ruimtelijke kwaliteit van onze bebouwde en openbare omgeving?
 
26 november 2016 13:00 - 17:30

We would like to invite you to the third symposium of PLAAN (Architecture Platform of Latin American Architects in the Netherlands) on Saturday 26th of November 2016, at the ABC Architectuurcentrum Haarlem, from 13:00 to 17:30.

 
25 september 2016

Ter afsluiting (’finnissage’) van de tentoonstelling Gemeente-architecten van Velsen 1902-1998 organiseert het ABC op zondagmiddag 25 september een gesprek over Ruimtelijke Kwaliteit. Aan het woord komen Siem Schaafsma (voormalig gemeente-architect Velsen), Max van Aerschot (stadsbouwmeester Haarlem) en Joop Slangen (polderarchitect Haarlemmermeer). Het gesprek spitst zich toe op de rol en betekenis van hen voor het ‘bewaken van Ruimtelijke Kwaliteit’. Wat kunnen en wat willen zij? Wat kan hun rol in de toekomst zijn? Aanvang: 15.00 uur.

Datum: zondagmiddag 25 september 2016
Aanvang: 15.00 uur tot ca. 16.00 uur
Locatie: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47, 2011EP Haarlem
Toegang: € 5,-  incl. koffie/thee (ABC-vrienden op vertoon Vriendenpas: € 3,-)

 
14 juni 2016

datum: dinsdagavond 14 juni 2016 - aanvang: 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)
kosten: gratis, let op: aanmelding vooraf is noodzakelijk via site www.haarlem2040.nl
locatie: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47

In opdracht van het College B&W organiseren verscheidene Haarlemse instellingen en platforms in juni bijeenkomsten en gesprekken over de toekomst van Haarlem. Doel hiervan is ideeën op te doen, scenario’s te bedenken en visie te ontwikkelen (zie ook www.haarlem2040.nl.) Het ABC Architectuurcentrum verkent zo de ruimtelijke toekomst van deze stad en wil dat doen samen met een aantal deskundigen én vooral samen met u. Onder de titel WWW. WONEN, WERKEN & WINKELEN in 2040 vindt op dinsdagavond 14 juni om 19.30 uur een stadsgesprek plaats in het ABC. Namens het College treedt Jeroen van Spijk, wethouder RO, hierbij op als respondent. Let op: aanmelding noodzakelijk - klik hier

Metropolis, Fritz Lang, still, toekomstvisioen uit 1927 voor het jaar 2026
 
1 juni 2016

Naar aanleiding van de expositie ‘Van Bosch tot Park’ wordt op woensdagavond 1 juni om 20.00 uur in het ABC gesproken over ideeën voor toekomst van de Haarlemse Prins Bernhardlaan. Aan het woord komen onder anderen stadsbouwmeester Max van Aerschot én de voormalige stadsarchitecten Thijs Asselbergs en Joop Slangen. Zij geven, net vertegenwoordigers van de wijkraad Parkwijk/Zuiderpolder, hun visie en gaan onder leiding van Gabriël Verheggen, directeur ABC, met elkaar en het publiek in gesprek. U bent van harte welkom op de discussieavond. Vooraf kunt u de tentoonstelling bezoeken.

datum: woensdagavond 1 juni, aanvang: 20.00 uur; kosten € 5 (ABC-vrienden € 2,-); Locatie: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47

Prins Bernhardlaan e.o. (illustratie Ilse Zuiderduijn)
 
1 juni 2016

datum: woensdagavond 1 juni
aanvang: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
kosten: € 5 inl. koffie/thee (ABC-vrienden op vertoon Vriendenpas: € 2,-)
Locatie: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47

Naar aanleiding van de expositie ‘Van Bosch tot Park’ wordt op woensdagavond 1 juni om 20.00 uur in het ABC gesproken over ideeën voor toekomst van de Haarlemse Prins Bernhardlaan. Aan het woord komen onder anderen stadsbouwmeester Max van Aerschot én de voormalige stadsarchitecten Thijs Asselbergs en Joop Slangen. Zij geven, net als vertegenwoordigers van de wijkraad Parkwijk/Zuiderpolder, hun visie en gaan onder leiding van Gabriël Verheggen, directeur ABC, met elkaar en het publiek in gesprek. U bent van harte welkom op de discussieavond. Voorafgaand aan  kunt u de tentoonstelling bezoeken.