Nieuws

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /domains/architectuurhaarlem.nl/DEFAULT/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
6 oktober 2017

De manifestatie ARCHIKIDZ Haarlem, die met medewerking van het ABC op zaterdag 14 oktober wordt georganiseerd in de Haarlemse Koepelgevangenis, is vol. Je kan je er niet meer voor opgeven. Meer dan 100 kinderen hebben zich al ingeschreven om mee te gaan doen! Zij gaan bouwen aan een tiny-house.
 

impressie van archikidz 2016
 
15 september 2017

De eerste ABC Mystery Night die gepland stond voor vrijdag op zaterdag 22/23 september kan helaas niet doorgaan. Een belangrijk en wezenlijk programmaonderdeel van deze nacht is door omstandigheden namelijk komen te vervallen. Het lukt ons niet om daarvoor in de plaats op korte termijn een kwalitatief vergelijkbare activiteit te organiseren. En met minder willen wij geen genoegen nemen. Wij hebben immers beloofd dat deze nacht een onvergetelijke, heel bijzondere en zintuigelijke architectuur-ervaring gaat worden.
De ABC Mystery Night stellen we dus uit. Het streven is in het voorjaar van 2018 eenieder wederom te verleiden zich in te schrijven...
 
 

 
6 juli 2017

Presentatie van de Architectuuruitgave over de Houtvaart.

Datum: 16 juli 2017

Tijd: 16.45 uur - ca. 18.15 uur

Lokatie: De Houtvaart

 
23 juni 2017

Ben jij al eens in de Koepelgevangenis Haarlem geweest?

Nee? Grijp je kans!

 
11 mei 2017

In verband met een architectuur excursie voor de medewerkers en vrijwilligers van het ABC, is het ABC op woensdag 17 mei 2017 gesloten.

Onze excuses mocht u juist op deze dag willen komen. We hopen u snel op een andere dag weer te kunnen verwelkomen.

 
7 juli 2016

Op 14 juni 2016 werd de ruimtelijke toekomst van de stad verkend en vond er een stadsgesprek plaats in het ABC Architectuurcentrum Haarlem. Diverse sprekers, wethouder RO Jeroen van Spijk en het toegestroomde publiek namen de toekomst van het wonen, werken en winkelen onder de loep. Waarschuwende woorden en hoopvolle geluiden wisselden elkaar af. Mocht je deze inspirerende avond gemist hebben, dan kun je de beelden hier (de zes bijdragen van de specialisten), hier (de gespreksronden) en hier (het plenaire slotakkoord) terugkijken!  

De avond werd georganiseerd in opdracht van de gemeente in het kader van ‘De toekomst van Haarlem. Onze stad in 2040’. Met bijdragen van Zef HemelAna RochaErik de GraafDaniela SchellePeter Groenendaal en Tony Wijntuin.

 
20 mei 2016

Ben jij geïnteresseerd in architectuur, ruimtelijke ordening en je leefomgeving? Spreken activiteiten die het ABC organiseert je aan? Overweeg je vrijwilligerswerk te gaan doen? Denk dan aan het ABC! Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die - met name in het weekend - gastvrouw of gastheer willen zijn (bijvoorbeeld 1 keer per 2 weken een ‘balie-dienst’ van 2 a 2,5 uur). Voor informatie neem contact op met Bernadette Traïdia of Erica van Brussel, tel 023 5340584. Je kan ook een email sturen aan bernadette@architectuurhaarlem.nl

 
12 mei 2016

In verband met de jaarlijkse excursie voor, van en met ABC-vrijwilligers is het centrum op woensdag 18 mei gesloten voor publiek.

 
8 april 2016

'Motion Comics – The Beginnings' is de eerste tentoonstelling in Nederland gewijd aan motion comics: interactieve stripverhalen die verrijkt zijn met animatie, muziek en geluidseffecten. De tentoonstelling is onderdeel van de Stripdagen Haarlem en vindt plaats in het ABC Architectuurcentrum.

3 juni t/m 24 juli (Opening: Za 4 juni, 13.00 uur).
Openingstijden: Di t/m Za: 12.00 - 17.00 uur; Zo: 13.00 tot 17.00.
Adres: ABC, Groot Heiligland 47, Haarlem.
Meer info: Submarinechannel.com/events/motion-comics-exhibition/

beeld van expo Fumetto 2014 - luzern