Veel architectuur-, kunst-, design- en Haarlemboeken tegen zachte prijsjes!
12:00-17:00

Op donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 maart van 12:00 tot 17:00 uur vindt in het ABC Architectuurcentrum Haarlem (Groot Heiligland 47) weer een boekenmarkt plaats. Bezoekers kunnen dan komen grasduinen in een grote selectie antiquarische architectuurboeken en -magazines, kunst- en designboeken én Haarlemboeken.

Bijzonder aan de selectie boeken en magazines is dat deze veelal door sympathisanten van het ABC zijn gedoneerd. Zo mocht het architectuurcentrum kortgeleden nog een groot aantal boeken in ontvangst nemen van architectuurbureau Benthem Crouwel, dat op dit moment verhuist van Amsterdam naar Diemen. Maar ook veel particuliere architectuurliefhebbers van binnen en buiten de regio weten het ABC te vinden en doneren jaarlijks vele titels op het gebied van architectuur, gebiedsontwikkeling en stedenbouw.

Directeur Gabriël Verheggen: ‘Wij kijken altijd eerst of we het boek in onze eigen bibliotheek, met veelal Haarlemse architectuurboeken, willen opnemen. Zo niet dan bieden we de boeken aan als tweedehands in onze museumwinkel. Die boeken gaan we dus nu ook tijdens de boekenmarkt verkopen en dat allemaal tegen heel schappelijk prijsjes. Ik weet zeker dat liefhebbers aan hun trekken gaan komen en net als de vorige keren hun slag slaan. Dat weet ik echt zeker!’

De boekenmarkt in het ABC vindt overigens plaats in de periode dat vanwege een grote voorjaarsschoonmaak er in het ABC ook flink wordt opgeruimd. Om die reden is er tot en met 23 maart ook even geen expositiebezoek mogelijk en is het centrum grotendeels dicht. Zondag 24 maart gaat het ABC weer open en zijn er nieuwe tentoonstellingen te zien.