Activiteiten

Expositie

Doe mee met de digitale LEGO-expo van het ABC! Wij zijn heel benieuwd wat voor mooie bouwwerken jullie thuis maken. Zeker nu jullie het zonder de 60.000 LEGO-steentjes van het ABC moeten doen! Laat je ons zien wat je bouwt? Maak er een foto van, vul het formulier in en mail dat naar het ABC. Dan zie je je ontwerp snel op de digitale LEGO-expo terug!
O ja, papa's en mama's mogen natuurlijk ook meedoen.

Bekijk hier de inzendingen.

Zelf wat inzenden kan hier.

 Foto: visitBerlin - Angela Kroell

Het ABC heeft een aantal leuke, interessante en informatieve architectuurtips bij elkaar gezocht. Architectuur vanuit je luie stoel met bijvoorbeeld een virtuele rondleiding of podcast.

Windoog van Sereh Mandia en Elsbeth Ronner is een podcast over architectuur. Ieder gebouw vertelt een verhaal. Een architectonisch manifest, een gestrande droom, een uitkomst van een toevallige samenloop van omstandigheden. Windoog gaat op zoek naar de feiten en ficties die besloten liggen in de hedendaagse architectuur.

Vorig jaar was het 100 jaar geleden dat Bauhaus werd opgericht. Op YouTube is de documentaire 100 Years of Bauhaus te zien. Duur: ca. 42 minuten.

Rondleidingen

Vorig jaar heeft het ABC een folder gemaakt met een wandeling langs moderne architectuur in het centrum van Haarlem. Deze wandeling loop je in ongeveer één à anderhalf uur. De route met korte toelichtingen over de verscheidene gebouwen waar je langs loopt, is nu gratis te downloaden (2 pagina's). Zie hieronder.

Manifestatie

In het kader van de expositie ‘Graffiti, cultureel erfgoed van de stedelijke omgeving’ in het ABC zou vanavond de documentaire ‘Strijd met verf en inkt’ (Style Wars), worden vertoond én toegelicht door Dutch Graffiti Library. Dat kan helaas niet doorgaan maar niet getreurd! Kijk nu – 'corona-bestendig' - vanaf je bank deze bijzondere documentaire en lees de toelichting!

klik hier voor de link!

Expositie

Ook het ABC is net als alle andere musea in Nederland vanwege het corona-virus gesloten. Dat zal in ieder geval zo zijn tot en met 28 april. Dit betekent dat er geen museumbezoek plaatsvindt maar ook dat alle andere activiteiten als kinderworkshops, rondleidingen, openingen etc. niet doorgaan. Wat er na 28 april gaat gebeuren weten we nog niet... 

Dit betekent echter niet dat we helemaal niets doen. Zo gaan we gaandeweg elders op deze site allerlei tips en activiteiten plaatsen die wel gedaan kunnen worden tijdens deze corona-crises. Wat dacht je van een bijzondere documentaire te bekijken vanaf je eigen bank, of de filmpjes bekijken over de huidige exposities in het ABC. We zijn ook bezig met speciale kinderactiviteiten... Dus houd deze site in de gaten!