Bezoekersinformatie

Openingstijden, prijzen en route

TOT ONZE GROTE SPIJT ZIJN WIJ NET ALS ANDERE MUSEA TOT NADER ORDER GESLOTEN. WIJ HOPEN VAN HARTE 26 MEI WEER DE DEUREN WIJD OPEN TE KUNNEN ZETTEN. MOCHT DAT ZO ZIJN DAN ZULLN VERMOEDELIJK ONDERSTAANDE REGELS WEER GELDEN.

 

Welkom in het ABC!

Vooraf reserveren verplicht
Belangrijk om te weten is dat we alleen toegankelijk zijn als je vooraf een tijdslot gereserveerd hebt. Het ABC heeft vaste tijdslots beschikbaar om 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Kaartjes voor een tijdslot kunnen alleen telefonisch gereserveerd worden. Dat kan door te bellen of te appen naar onze speciale kassatelefoon. Zonder reservering vooraf is bezoek aan het ABC helaas niet mogelijk. De Museumkaart blijft uiteraard wel geldig.

Reserveren? Boek een tijdslot via 023 534 05 84.

Vanaf dinsdag 6 oktober 2020 is het voor alle onze bezoekers vanaf 13 jaar verplicht een mondkapje te dragen. Neem daarvoor zelf je mondkapje mee naar het museum.

Lees hier welke voorzorgsmaatregelen we hebben getroffen en wat we van jou vragen

 

Openingstijden:
Dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.
Zondag van 13.00 tot 17.00 uur
Het ABC is op maandagen gesloten

Feestdagen:
Open op: 2e Paasdag, 2 Pinksterdag, 2e Kerstdag van 13.00 - 17.00 uur.
Gesloten op: 1e Paasdag, 1e Pinksterdag, 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Bevrijdingsdag (5 mei).

museumkaart nu geldig in het ABC

Prijzen:
- Volwassenen entree: € 4,00 (per 1 januari 2020)
- Spelen met Lego, samen met een ouder/begeleider:  € 2,00 voor kinderen, ouder/begeleider  € 4,00 (tijdens openingstijden van het ABC), voor kinderen en hun begeleiders met een HaarlemPas gratis
- Lego bouwen voor kinderen in de vakantie: € 7,50 (op woensdag- en vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur, onder begeleiding van een van onze educatiemedewerkers)

Gratis voor:
- Museumkaarthouders (sinds 1 juli 2018)
- HaarlemPas-houders
- ABC-vriend(inn)en (op vertoon van ABC-vriendenpas)
- Scholieren en jongeren onder de 18 jaar
- Bezoekers van speciale momenten en dagen als: openingen van exposities, Dag van de Architectuur, Open Monumentendagen, Kunstlijnweekend

Groepen groter dan 15 personen graag van te voren melden (m.u.v bouwen met LEGO, daarvoor gelden andere regels zie: www.architectuurhaarlem.nl/kinderen-en-educatie)

Let op:
- voor speciale exposities wordt er heel soms een bescheiden toeslag gevraagd.

Routebeschrijving

 ABC Architectuurcentrum Haarlem
(schuin tegen over het Frans Hals Museum)

Groot Heiligland 47
2011 EP HAARLEM

Routebeschrijving vanuit amsterdam:
A9 richting Alkmaar, afslag Haarlem-zuid / Zandvoort N205. Volg de Schipholweg tot aan de ophaalbrug. Ga voor deze ophaalbrug naar rechts de Schalkwijkerstraat op. Volg deze weg tot over de volgende ophaalbrug "de verfroller". Ga deze over en sorteer hier links voor: rijdt de Kampervest op (rechterzijde van het water). Parkeergarage De Kamp staat vervolgens na ca 100 meter aangegeven; parkeer hier!

Te voet vanuit de uitgang van de parkeergarage ga je rechtsaf naar de Gedempte Oude Gracht. Je gaat hier links en vervolgens de tweede straat links het Groot Heiligland in. Hier bevind zich het ABC Architectuurcentrum Haarlem op nummer 47 (ca. 4 minuten lopen vanaf parkeergarage).

Openbaar vervoer:
www.9292.nl

Vanaf Haarlem station is het 15 á 20 minuten lopen naar het ABC Architectuurcentrum Haarlem: richting centrum naar het zuiden, volg de bordjes "Museumkwartier". Het ABC bevindt zich schuin tegenover het Frans Halsmuseum.