Monument verduurzamen? Er kan meer dan je denkt!
Expositie

Van 8 tot en met 14 mei 2023 organiseert de gemeente Haarlem met verschillende organisaties in de stad de Week van Duurzame Monumenten. Daarvoor wordt er in het ABC een speciale expositie ingericht die eigenaren van monumenten op weg helpt bij het verduurzamen van hun pand.

Je bent van harte uitgenodigd om de bijeenkomsten bij te wonen en de expositie over het isoleren van monumentale woonhuizen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed te bekijken in het ABC. Speciaal voor deze gelegenheid houden de experts van het Monumentenloket van dinsdag 9 mei t/m zaterdag 13 mei spreekuur in het ABC (op afspraak, zie hieronder).

Het Monumentenloket is het informatiepunt van de gemeente Haarlem voor het verduurzamen van monumenten en is doorgaans op afspraak te bezoeken in de Bakenesserkerk via monumentenloket@haarlem.nl. Gedurende de Week van Duurzame Monumenten is het loket tijdelijk in het ABC te vinden. Een afspraak maken in het ABC kan via de knop hieronder.

Programma van de Week van Duurzame Monumenten

Maandag 8 mei van 17.00 tot 19.30 uur:  Mini-cursus monumenten verduurzamen en kennismakingsborrel
Voor wie: Haarlemse energiecoaches

Woensdag 10 mei van 19.30 tot 22.00 uur: Informatiebijeenkomst met rondetafelsessies over glasisolatie, isolerende verf, zonnepanelen, subsidies en leningen (inloop vanaf 19.00 uur).
Voor wie: monumenteneigenaren

Donderdag 11 mei van 19.30 tot 22.00 uur: Expertmeeting Duurzaam erfgoedbeleid Gemeente Haarlem (inloop vanaf 19.00 uur).
Voor wie: professionals in erfgoed, duurzaamheid, restauratie, architectuur etc.

Dagelijks van 9 t/m13 mei: Spreekuur Monumentenloket (op afspraak)
Tijden: 12.00 tot 14.00 uur
Voor wie: monumenteneigenaren met verduurzamingswensen