Schilderijen van Lizan van Dijk
Expositie

Nadat ze besloot deel te nemen aan een expositie over Haarlem schilderde Lizan van Dijk het  station van deze stad. Dat was het begin van haar interesse voor stations.
In haar serie Terminus toont ze beelden van een wereld die letterlijk voorbijgaat. De spanning rond het einde van een reis en het begin van iets nieuws. Stations roepen veel emoties op. Mensen zijn op zoek en maken keuzes. Op perrons ervaart zij een bijzondere sfeer. Tijdens het schilderen werkt zij associatief en voegt zij regelmatig iets ongewoons toe dat haar extra voldoening geeft.

Enclosure gaat over de keuzes die zij maakt tussen licht en donker, ups en downs. Het schitterende licht tegenover het onheilspellende donker. Schaduw ingesloten door licht. De ladder geeft een extra dimensie. Hoe diep durft zij te gaan?  Zo ontwikkelt zij zich in vrijheid  en verlegt ze haar grenzen.
De schilderijen van Lizan van Dijk ontstaan in het spanningsveld waar indrukken van wat er om haar heen gebeurt een persoonlijke reactie oproepen. In die reactie bepaalt het werk welke kant het op gaat.
Haar manier van schilderen geeft alle ruimte om te bepalen wat je ziet.
Het is sfeervol,  sterk en dynamisch.

Lizan van Dijk heeft haar ateliers in Haarlem en in Frankrijk. In Haarlem schildert zij hoofdzakelijk, terwijl zij in Frankrijk tevens haar sculpturen en wandobjecten maakt.

Meer informatie: