opening expositie én presentatie gelijknamig stripboek op 5 juni
Expositie

Op zaterdagmiddag 5 juni, in het weekend van de Haarlemse Stripdagen, heeft in het ABC de presentatie plaats van een bijzonder stripboek: ‘De Urbanisten en het Wondere Waterplein’. In dit boek wordt het verhaal verteld van een ingenieus stedenbouwkundig ontwerp: het waterplein. De boekpresentatie op 5 juni, waarbij Joost Swarte het eerste exemplaar krijgt uitgereikt, is tevens de opening van een expositie over het waterplein waarvoor een spectaculaire maquette in het ABC staat opgesteld. U bent van harte uitgenodigd bij de presentatie en de opening aanwezig te zijn (aanvang ca. 16.00 uur).

Het waterplein is een idee en ontwerp van bureau De Urbanisten (Rotterdam) en wordt in ‘De Urbanisten en het Wondere Waterplein’ gepresenteerd als oplossing voor het probleem waar veel steden mee kampen wanneer het steeds meer en extremer regent. In het boek en op de expositie ‘vertellen’ en tonen De Urbanisten - te weten de stedenbouwkundig ontwerpers Florian Boer, Jens Jorritsma en Dirk van Peijpe - het verhaal van het waterplein. Zij laten zien waarom het plein zo’n slim idee is én zij vertellen het verhaal van Max: een avontuurlijk jongetje dat het waterplein verkent als het heel erg stortregent...
 

Op zaterdagmiddag 5 juni geven De Urbanisten, na een welkomstwoord van ABC-directeur Gabriël Verheggen, een korte toelichting op hun zogenoemde graphic novel. Vervolgens neemt striptekenaar en ontwerper Joost Swarte – die vanaf 3 juni eveneens in het ABC exposeert - het eerste exemplaar van het stripboek in ontvangst. De boekpresentatie wordt afgesloten met de opening van de tentoonstelling.
 
Gegevens: ‘De Urbanisten en het Wondere Waterplein’, Florian Boer, Jens Jorritsma en Dirk van Peijpe - ISBN 978 90 6450 736 6 - € 12,50 – Uitgeverij 010 (Engelse editie: ‘The Urbanists and the Wondrous Watersquare’, ISBN 978 90 650 737 3)

Meer informatie: