een pleidooi van WAM architecten voor een sierlijke architectuur in een open samenleving
Expositie

let op: op woensdagavond 21 september geeft Wilfried van Winden een leizng in het ABC. Voor meer info klik hier
 
Op zaterdagmiddag 25 juni om 17.00 uur opent in het ABC de expositie FUSION, een pleidooi van WAM architecten voor een sierlijke architectuur in een open samenleving. De opening van deze bijzondere expositie vormt de afsluiting van de Dag van de Architectuur die het ABC op deze zaterdag in Haarlem organiseert. U bent van harte uitgenodigd bij de opening aanwezig te zijn.

“FUSION staat voor een inventieve menging van identiteiten”, aldus architect Wilfried van Winden, oprichter en directeur van WAM architecten (Delft). Het staat voor het verbinden van heden en verleden en van traditie en vernieuwing, van high en low culture, van romantiek met rationaliteit en van abstracte en figuratieve architectuur.
 
Met FUSION ambieert Van Winden gebouwen en omgevingen te ontwerpen, waar mensen zich mee identificeren en zich thuis voelen. Hij pleit voor een strategie van de open geest die geen taboes aanvaardt. Vaak resulteert dit in ontwerpen met uitbundige architectonische elementen uit het heden en verleden en uit verschillende culturen die met elkaar tot een nieuwe expressie worden gebracht.
 
Op de tentoonstelling FUSION toont WAM architecten deze visie aan de hand van een overzicht van gerealiseerd en recent werk. WAM architecten geniet inmiddels internationale bekendheid vanwege het ontwerp van onder meer het Inntel Hotel in Zaandam. Op dit ogenblik wordt het woningbouwcomplex De Oriënt te Den Haag gebouwd. Medio september geeft Wilfried van Winden een lezing in het ABC over de achtergronden van zijn werk én gaat hij uitgebreid in op het begrip FUSION.
 
De expositie, die tot en met 18 september in het ABC te zien is, wordt begeleid door de vorig jaar verschenen publicatie FUSION (Uitgeverij SUN Architecture). Deze is in de ABC-winkel te koop (prijs: € 17,95).
 
De opening van deze expositie op 25 juni vormt de afsluiting van de Dag van de Architectuur die het ABC op die zaterdag in Haarlem organiseert. Voor het gehele Haarlemse programma en alle activiteiten op de Dag van de Architectuur, zie de website van het ABC www.architectuurhaarlem.nl  of kijk op www.dvda.nl 
 
De expositie 'Fusion' wordt financieel mede mogelijk gemaakt door ERA Contour bv.

Meer informatie: