minisymposium Platform Latijns-Amerikaanse Architecten Nederland (PLAAN)
Lezing

Grenzen oversteken kan verrijkend zijn. Latijns Amerikaanse architecten die zich gevestigd hebben in Nederland, weten dat. Maar ook zij weten dat grenzen kunstmatige limieten zijn. Grenzen zijn conventies, overeenkomsten. De vereniging Platform Latijns Amerikaanse Architecten Nederland (PLAAN) gaat met het openbare symposium ‘GRENZEN AAN DE ARCHITECTUUR’ op 15 juni in het ABC verscheidene facetten van het begrip ‘grenzen’ en architectuur aan de orde stellen en onderzoeken. Want waar ligt de grens van de architectuur en tot hoe ver kan die uitgebreid worden om die discipline te verrijken?

PLAAN schrijft over het programma en de gedachte achter dit symposium: “In een tijd waar de architectuur in een eindeloze crisis lijkt te geraken, een crisis die veel verder gaat dan de economische crisis, willen we over de grenzen van ons vak nadenken. Door samen onze ervaringen als architecten en geïnteresseerden te delen, proberen we nieuwe territoria te ontdekken, waaraan de architect een bijdrage zou kunnen leveren. Tijdens deze bijeenkomst willen we daarom verschillende visies en ervaringen over het onderwerp ‘grenzen’ aan de orde laten komen.”

 

Op het programma van het symposium op zaterdag 15 juni staan korte Engels- en/of Nederlandstalige bijdragen en prestaties van onder anderen: Monica Velasco B. (Bolivia - MoMVeB Design & Research, Amsterdam); Juan Alonso en Susana Aparicio Lardiés (Argentinië / Spanje - SUJU Architectuur, Haarlem); Caro Isern (Argentinië - Atelier Caro Isern, Amsterdam) en Gloria Font (Guatemala - Atelier Font, Amsterdam). Na de inleidingen is er ruimte voor discussie en gesprek. De middag wordt afgesloten met een borrel inclusief Latijnse Amerikaanse hapjes.

 

De kosten voor deelname zijn 5 euro (inclusief 1 glas wijn + 1 empanada). Aanmelding vooraf is noodzakelijk. Stuur daarvoor een mail aan: plaan.arq@gmail.com met o.v.v. deelname symposium en NAW-gegevens.