Herman Zeinstra Architect - Work and Methods

expositie en boekpresentatie
Expositie

Op 22 oktober 2015 om 16.00 uur opent Kees de Kat in het ABC Architectuurcentrum Haarlem de tentoonstelling Herman Zeinstra Architect, Works and Methods. Met deze expositie en een gelijknamige monograŠ e die eind november verschijnt, kijkt Herman Zeinstra terug op 45 jaar als zelfstandig architect én als beeldend kunstenaar gewerkt te hebben.
U bent van harte welkom bij de opening.

Herman Zeinstra, die sterke banden met Haarlem heeft, geniet vooral bekendheid als architect. Zijn bouwwerken, zoals het crematorium Haarlem en de woningbouw ‘De Jonge Olifant’ aan het Spaarne, worden gekarakteriseerd door een verŠ jnde detaillering en een inventieve uitwerking. Ook in de prozaïsche opgaven van de sociale woningbouw vormen deze ingrediënten de basis voor de emotionele waarderingen van zijn architectuur. Dat Zeinstra daarnaast ook internationale roem geniet als beeldend kunstenaar is in Nederland minder bekend. Het betreft hier vooral zijn minimale- en conceptuele kunstwerken uit de jaren ’60 en ’70. Deze zijn van invloed geweest op zijn architectonische werk. Op de expositie en in de publicatie ‘Works and Methods’ worden beide oeuvres in beeld gebracht.

De opening van de expositie Herman Zeinstra Architect, Works and Methods vindt plaatst op donderdagmiddag 22 oktober om 16.00 uur. De boekpresentatie is (onder een klein voorbehoud) op zondagmiddag 13 december en heeft eveneens plaats in het ABC. Deze publicatie, met een inleiding geschreven door Christoph Grafe, verschijnt bij uitgeverij Architectura & Natura (Engelstalig, hardcover, full color, prijs € 49,50). Voor meer informatie en voorintekening, zie: www.architectura.nl/herman-zeinstra.html
Wanneer u hier intekent op het boek wordt u uitgenodigd voor de presentatie.