HOSPER, maquettes als communicatiemiddel - verlengd!

Expositie

Op donderdagmiddag 16 september 2010 om 16.30 uur opent in het ABC de expositie HOSPER; maquettes als communicatiemiddel. De openingstoespraak wordt gehouden door René van der Velde, universitair hoofddocent Landschapsarchitectuur aan de Faculteit Bouwkunde TU Delft én voormalig ontwerper/projectleider bij HOSPER. U bent hierbij van harte welkom.

HOSPER is een multidisciplinair ontwerpbureau voor landschapsarchitectuur en stedebouw, gevestigd te Haarlem. Er wordt gewerkt aan binnen- en buitenlandse opgaven van uiteenlopende aard en schaal: van masterplan tot straatmeubilair; in de stad, aan de stadsrand en ver daarbuiten. In de projectteams zijn niet alleen landschapsarchitectuur en stedebouw vertegenwoordigd maar ook architectuur en industrieel ontwerp. HOSPER maakt voor verschillende doeleinden en in verschillende projectstadia gebruik van maquettes als communicatiemiddel. Behalve de klassieke presentatiemaquette om de opdrachtgever te overtuigen, worden werkmaquettes vervaardigd, bedoeld om tijdens het proces ontwerpproblemen inzichtelijk te maken en op te lossen. Maquettes worden ook ingezet als hulpmiddel in het planproces om de ontwerpen te verduidelijken. De expositie in het ABC, tot en met 14 november, toont verscheidene ‘soorten’ maquettes en biedt inzicht in de werkwijze en in een aantal projecten van HOSPER.
 
Op woensdagavond 20 oktober om 20.00 uur geven Hanneke Kijne (HOSPER) en Theo Dohle (communicatie adviesbureau De Wijde Blik, Amsterdam) een lezing in het ABC. Zij zullen dan ingaan op de communicatie bij ontwerpopdrachten en de manier waarop maquettes hierin een rol kunnen spelen, bijvoorbeeld bij participatietrajecten. HOSPER. Ook hierbij bent u van harte welkom.
 
Artikel/recensie van deze expositie: zie hieronder