JBNSP prijsvraag
Expositie

Vrijdag 17 februari om 15.00 uur presenteren jonge architecten en stedenbouwkundigen hun genomineerde ideeën voor het middengebied van Schalkwijk in het ABC Architectuurcentrum Haarlem. Jos Wienen, burgemeester van Haarlem, reikt daarna de eerste prijs uit aan de winnaar van de JBNSP prijsvraag. Tot en met 16 maart zijn de vijf plannen te zien in het ABC-architectuurcentrum.

Midden in Schalkwijk tussen het winkelcentrum en het Spaarne Gasthuis ligt Schalkwijk-Midden, op dit moment een leegstaande kantorenstrip, die getransformeerd zal worden naar een hoogstedelijk gebied met zowel wonen als werken. Hoe ziet het toekomstige woon-werk landschap Schalkwijk-Midden eruit? Verbeeld de toekomst, geef jouw visie en win 2000 euro! Dat was de opgave die de jongerenafdeling van de Beroepsvereniging van Nederlandse Stedenbouwkundigen en Planologen samen met de gemeente Haarlem hadden geformuleerd voor de ideeënprijsvraag Schalkwijk Midden. Veel jonge architecten en stedenbouwkundigen hebben ideeën ingestuurd.

 
 

Een deskundige jury heeft uit de inzendingen vijf genomineerd voor de hoofdprijs. Tijdens een feestelijke en informatieve bijeenkomst in het ABC wordt de winnaar van de prijsvraag bekend gemaakt. De vijf genomineerden pitchen daar eerst hun idee, waarna de jury bepaalt wie als prijswinnaar uit de strijd komt. De prijs wordt uitgereikt door Jos Wienen, burgemeester van Haarlem.

Tot en met 16 maart zijn alle vijf plannen nog te zien in een tentoonstelling in het ABC.

 

https://www.bnsp.nl/prijsvraag/

https://www.bnsp.nl/jong-bnsp-lanceert-prijsvraag-schalkwijk-midden/