MASTERCLASSES DOOR TOPARCHITECTEN MET AANSTORMEND TALENT
ABC en PHIL organiseren weer bijzondere lezingenserie
Lezing
20:00-22:00

Naar aanleiding van het succes vier jaar geleden organiseert het ABC Architectuurcentrum Haarlem komend seizoen weer in nauwe samenwerking met PHIL een serie ‘Masterclasses’ door drie Nederlandse toparchitecten. Achtereenvolgens treden op: Thijs Asselbergs (architectuurcentrale), Liesbeth van der Pol (Dok architecten) en Sjoerd Soeters (PPHP). Het ABC heeft juist deze drie architecten uitgenodigd omdat zij ieder heel ‘eigen’ in hun architectenpraktijk staan met daarbij een kenmerkend handschrift en een uitgesproken architectuuropvatting. Het voorprogramma van hun Masterclass stellen zij overigens zelf samen door een zogenoemd ‘aanstormend talent’ uit de architectuur - of uit een andere kunstdiscipline - de gelegenheid te geven zich te presenteren. Op woensdagavond 17 januari is het de beurt aan Liesbeth van der Pol, Dok architecten. Zij heeft voor haar voorprogramma Diederik de Koning van la-di-da uitgenodigd

Deze bijzondere Masterclass vindt plaats op 17 januari in de Kleine Zaal van de PHIL, Lange Begijnestraat 11, Haarlem. Kaarten á € 17,50 zijn vanaf 15 oktober te reserveren aan de kassa van de PHIL, via website www.philhaarlem.nl of telefonisch 023 - 512 12 12.

Woensdagavond 17 januari 2024 – 20.00 - 22.00 uur – kleine zaal PHIL Haarlem
Liesbeth van der Pol, Dok architecten met in voorprogramma Diederik de Koning, la-di-da

De tweede spreker in de serie Masterclasses is Liesbeth van der Pol. Liesbeth (1959) studeerde in 1988 cum laude af aan de TU Delft. In 1989 vestigde zij zich als zelfstandig architect en in 1995 richtte zij samen met haar partner Herman Zeinstra het Amsterdamse bureau Atelier Zeinstra van der Pol op. In Haarlem realiseerde het Atelier onder meer Woningbouw De Kogellager, Crematorium Haarlem en de Focusschool. In 2007 was zij één van de medeoprichters van Dok architecten, de voortzetting van het Atelier. Van 2008 tot en met 2011 was Van der Pol daarbij Rijksbouwmeester. Liesbeth van der Pol ontwerpt haar gebouwen als uitgesproken karakters. In de zoektocht naar de eigenheid van die gebouwen gebruikt zij aquarellen en schetsen.

Op 14 februari is sjoerd soeters de derde en laatste spreker in deze reeks. voor meer info klik hier

Meer informatie: