lezing n.a.v. expositie in ABC
Lezing

Op woensdagavond 29 mei om 20.00 uur geeft Tako Postma, architect en partner bij Inbo, een lezing over de manier waarop de mensen in het netwerkbureau Inbo elkaar en anderen energie en inspiratie geven. De lezing heeft plaats in het kader van de expositie waarmee Inbo in het ABC markeert dat dit bureau 50 jaar bestaat, Daarbij kijkt Inbo niet terug, maar juist vooruit onder het motto: ‘de toekomst van architectuur en stedenbouw ligt bij mensen die kunnen verbinden’. De expositie getiteld ‘Inbo – Samenwerking als inspiratie’ is voorafgaand  en na afloop van de lezing te bezichtigen en daarna nog tot en met 23 juni in het ABC te zien.

Inbo afficheert zichzelf als netwerkbureau. Inspiratie vinden de architecten in dit bureau in samenwerken op alle niveaus. Samenwerken met opdrachtgevers en bewoners, samenwerken met aannemers in nieuwe systemen als BIM en samenwerken in teams. Daarbij legt Inbo ook een verbinding tussen advies, stedenbouw, architectuur en bouwkunde. Er werken circa 160 mensen vanuit vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Heerenveen en Woudenberg.

Het bureau is bekend van stedelijke en landelijke woningbouw, maar ook van de High Tech Campus in Eindhoven en museum Belvedere in Heerenveen.

In Haarlem en omgeving wordt gewerkt aan onder meer nieuwe woningen in het Scheepmakerskwartier. Hier ontwerpt Inbo met inbreng van toekomstige bewoners herenhuizen aan het Spaarne. In Heemstede is onlangs de ‘koepel’ Mijmer en Focus op het landgoed Hartekamp opgeleverd.

Behalve aandacht voor deze projecten exposeert het bureau een aantal actuele projecten van verschillende schaalniveaus: stedenbouw, woningbouw, bijzondere nieuwbouw en transformaties van bestaande gebouwen. De verbinding tussen mensen en het gerealiseerde is daarbij steeds de leidraad.