Nationale Tuinontwerpdag op vrijdagmiddag 11 april ook in ABC!
Manifestatie

De Nationale Tuinontwerpdag wordt op vrijdag 11 april 2014 voor de 15de  keer georganiseerd. In dat kader zijn op vrijdagmiddag 11 april van 12.00 tot 17.00 uur de tuin- en landschaparchitecten Michiel Veldkamp (DLG) en Frits van Loon (TU Delft) in het ABC aanwezig. Zij geven dan – uitsluitend op afspraak !! – gratis ruimtelijke adviezen op maat over hoe een tuin (beter) kan worden ingericht.

Aanmelden noodzakelijk
Aanmelding en inschrijving voor zo’n een gratis en vrijblijvend adviesgesprek is uitsluitend telefonisch mogelijk bij het ABC, telefoon: (023) 534 05 84 van di. t/m zon. tussen 13 en 17 uur. De gesprekstijd op de Nationale Tuinontwerpdag is steeds maximaal 25 minuten. Aangeraden wordt om naast een wensenlijstje ook een plattegrond op schaal en foto’s van de te bespreken tuin mee te nemen. Tijdens deze middag is er in het ABC tevens een presentatie met foto’s van - en informatie over - tuinontwerpen te zien. Voor meer informatie zie ook de website www.nvtl.nl.
 
achtergrondinformatie
Het is weer lente en de natuur komt langzaam tot leven. Mensen zetten hun ramen open en laten een frisse wind door het huis waaien. Ook de tuin vraagt aandacht. Weg met de troep en al die dorre bladeren: tijd voor iets nieuws. Veel mensen laten zich inspireren door de tuinprogramma’s op TV of de beelden die zij zien in de glossy tijdschriften. Men gaat enthousiast aan de slag maar toch valt het uiteindelijke resultaat vaak tegen.
 
Hoe moet het dan wel? En waar te beginnen? Hoe creëer je een goed ingerichte tuin waarvan je zowel ’s zomers als ’s winters van kunt genieten. Een tuin die loskomt van de modieuze trends en langere tijd plezier geeft. Kortom: een tuin die bij je past. Een aanzet voor een antwoord op deze vraag krijgt u van de tuinarchitect die u tijdens de Nationale Tuinontwerpdag gratis informeert en adviseert.
 
Tijdens de adviesgesprekken zal de tuinarchitect voornamelijk ingaan op de ruimtelijke aspecten van de tuin en iets vertellen over hun specifieke werkwijze en aanpak. Zij zullen de ruimtelijke kwaliteiten van de omgeving verbinden met de wensen van de tuinbezitter. let op: Het advies levert geen kant en klaar tuinontwerp op, maar wel een denkrichting of eerste schets voor verdere uitwerking.

Michiel Veldkamp is als senior landschapsarchitect verbonden aan Groenservice Zuid Holland (G Z-H) en aan de Dienst Landelijk Gebied (DLG).
Frits van Loon doceert aan de leerstoel landschapsarchitectuur van de TU Delft en is oprichter van bureau Schep