expositie Mecanoo's onderwijsgebouwen van nu en morgen verlengd
Expositie

 
 
 

Op donderdag 29 september 2011 om 18.15 uur opent Jan Nieuwenburg, wethouder Onderwijs gemeente Haarlem, in het ABC de tentoonstelling: ‘Van crèche tot campus – Mecanoo’s onderwijsgebouwen van nu en morgen’. Op deze expositie worden onderwijsgebouwen van Mecanoo architecten geanalyseerd en in perspectief geplaatst tegen de achtergrond van veranderingen in de maatschappij, onderwijsvisies en posities van scholen.

 
 
 

Gedurende haar 30-jarige bestaan heeft Mecanoo een groot scala aan gebouwen ontworpen, nationaal en internationaal. Gedreven door maatschappelijke betrokkenheid en een humane filosofie zet Mecanoo zich in om de jongere generatie een stimulerende leeromgeving te bieden: van crèche tot campus, van basisschool tot bibliotheek. De expositie ‘Van crèche tot campus’ toont een selectie van Mecanoo’s omvangrijke onderwijsoeuvre waaronder het recentelijk gerealiseerde Sterrencollege VMBO in Haarlem en brede scholen De Boschakker in Eindhoven en St. Lukas in Amsterdam-Osdorp. Daarbij is er ook aandacht voor onderhanden werk als kinderopvang Knotzhoeve, Leidschenveen (2013),Onze Droomschool voor speciaal onderwijs in Dordrecht (2013), ROC Noorderpoort in Stadskanaal (2013), Fontys Sporthogeschool in Eindhoven (2012), Amsterdam University College (2012), de Library of Birmingham (2013) en universiteitscampus MISiS in Moskou (2014).
De tentoonstelling ‘Van crèche tot campus’ laat de veelzijdigheid, de achterliggende gedachten, inspiraties en toekomstvisies van deze en andere gebouwen zien.
 
Thema-avond:
Op donderdagavond 27 oktober om 20.00 uur verzorgen Ellen van der Wal en Paul Ketelaars (architecten/partners van Mecanoo) een lezing met discussie. Het thema van deze avond is: ‘Onderwijsgebouw van/voor de toekomst – een perspectief van Mecanoo’.

Meer informatie: