VERLENGD tot 20 februari

ABC toont werk geïnspireerd op alleskunner en uitvinder Da Vinci
Expositie

Van 21 oktober 2018 t/m 26 februari 2019 is in het ABC Architectuurcentrum Haarlem de tentoonstelling ‘Veni Vidi Vinci’ te zien. Da Vinci (1452-1519) was naast architect, wetenschapper, schrijver, schilder, tekenaar, kaartenmaker en componist ook uitvinder.

(deze expositie stond eerder aangekondigd tot en met 15 januari maar is vanwege succes verlengd!)

In het ABC Architectuurcentrum laten Frank Havermans, Thé Tjong-Khing, Léon van Kuijk, Rogier Polman, Jan Willem Post, Paul van der Steen en Joost Swarte schetsontwerpen en kunstwerken zien die deels zijn geïnspireerd op Da Vinci’s rol als uitvinder en deels op zijn bekendheid als denkschetser. Aanleiding voor deze expositie is de Leonardo da Vinci tentoonstelling in Teylers Museum die in dezelfde periode plaatsvindt. ‘Veni Vidi Vinci’ wordt op zondag 21 oktober om 16.00 uur geopend door Marjan Scharloo, directeur Teylers Museum.

voor meer info zie uitgebreid persbericht hieronder

Dit project is mogelijk gemaakt dankzij steun van: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, De Gijselaar-Hintzenfonds, J.C. Ruigrok Stichting, Rutges- onderhoud en renovatie en van bevriende zijde.