Over de virtuele toekomst en de architectuur van het 'cyber-universum'
Expositie

Op zondagmiddag 12 mei om 16.00 uur opent in het ABC de expositie ‘Wie ontwerpt de Metaverse?’. Dan geeft onder anderen Rudolf Romero - initiatiefnemer, samensteller en tevens een van de exposanten - een toelichting op de tentoonstelling waarin de bezoeker wordt meegenomen naar én in de virtuele wereld, het zogenoemde cyberuniversum. Door middel van VR-brillen wordt op de expositie die andere wereld getoond en de mogelijkheden van de nieuwe technologie en het medium verkend. Er is werk te zien van de internationaal opererende kunstenaars/ontwerpers Jakob Kudsk Steensen, The Swan Collective, Manuel Rossner en Rudolf Romero. Ook INBO-architecten prsenteert zich en tonen wat de rol architectuur en ‘environment design’ in VR (Virtual Reallity) kan zijn. De tentoonstelling, die tot en met 30 juni te zien is, wordt mede mogelijk gemaakt door INBO architecten.

'Wie ontwerpt de Metaverse?' is tot en met eind juni te zien in het ABC. Op de tentoonstelling wordt VR-werk getoond van jonge getalenteerde makers uit verschillende disciplines, zoals productontwerp, architectuur en hedendaagse kunst. Doel van de expositie is om de bezoekers, van wie de meesten onbekend zijn met deze nieuwe technologie, de gelegenheid te geven dit medium te ontdekken en de mogelijkheden te laten ervaren. Er wordt gebruik gemaakt van zogenoemde VR-brillen waardoor zich een nieuwe ‘andere’ wereld openbaart…Daarnaast zullen zeker ook de ‘early adapters’ van dit medium geprikkeld worden en aan hun trekken komen want de betrokken kunstenaars zijn bekende namen in 'deze wereld'.
De tentoonstelling is samengesteld door concept ontwikkelaars/multidisciplinaire kunstenaars Rudolf Romero en Zalán Szakács. Daphne Kramer is curator van de expositie. Meer informatie over lezingen en presentaties die in het kader van deze expositie plaats zullen vinden op bijvoorbeeld de Dag van de Architectuur (15 juni) is binnenkort te vinden op de website van het ABC.

Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door INBO