taste

Expositie

Architect Erik van Egeraat associated architects

(EEA) Erick van Egeraat associated architects staat voor een innovatieve en uitdagende benadering van hoogwaardige architectuur. In de vestigingen in Rotterdam, London, Budapest en Praag werken gezamenlijk 110 mensen aan een portefeuille van internationale projecten op topniveau. Toegespitst, toepasselijk en onbevangen zijn de kenmerken van EEA in haar architectuur, research en aanverwante studies. De voortdurende zoektocht in het werk van EEA naar een verscheidenheid in oplossingen voor de wensen van haar opdrachtgever middels onderzoek en verkenning geeft ieder project een nieuwe dimensie.

Beïnvloed door zowel culturele en historische context als door de contemporaine samenleving richt EEA zich op de ontwikkeling van architectuur die relateert aan een vertrouwd beeld, aangevuld met nieuw ontstane sensaties om het leven in de toekomst vast te leggen. Om architectuur te scheppen die het karakter van deze tijd weerspiegelt en die daarnaast beïnvloed is door creatieve kunstvormen als mode en design. Het doel is niet te verklaren maar te relateren Ç niet te beschouwen maar te verleiden Ç niet te irriteren maar te overtuigen en verrassen.

Architectuur is meer dan een kwestie van uitersten, meer dan een kwestie van zekerheid boven onzekerheid. Architectuur is en/en, niet en/of. Architectuur is inclusief, niet exclusief. Architectuur betreft een rijk van mogelijkheden in plaats van eenzijdige zekerheden; geen polarisatie maar een volledig spectrum. taste toont het werk uit de carrière van Erick van Egeraat, ontwikkeld in een tijdsbestek van ruim twintig jaar. Ze keert terug naar gerealiseerde projecten, presenteert recente plannen en onthult toekomstige ontwikkelingen. 'Met taste proberen we niet onze status quo te benadrukken, eerder is het een herinnering aan onze verplichting het overbodige mogelijk te maken.'