Boekpresentatie 'A City of One's Own' van Anouk Harkmans i.k.v. expositie
Manifestatie
17:00-19:00

Op woensdag 4 oktober 2023 vindt in ABC Architectuurcentrum Haarlem een feestelijke presentatie van de essaybundel A City of One's Own plaats. Deze bundeling is het product van het gelijknamige residentieproject van Anouk Harkmans (23 jaar) en wordt tot 22 oktober ondersteund door een expositie in ABC.

Inloop17.00 uur
Aanvang: 17.30 uur
Locatie: ABC Architectuurcentrum

Over de essaybundel A City of One’s Own
Gedurende de maanden juli en augustus toverde Harkmans vijf Haarlemse locaties om tot schrijfresidenties, waar zij zich liet inspireren tot poëtische essays. Iedere tekst wordt ondersteund door illustraties van een Haarlemse kunstenaar. Hierdoor verbindt de essaybundel zowel de locaties, als de creatieve makers die de stad rijk is. De residenties vonden plaats in:
Pieter Teylers Huis
- KoepelKathedraal (St. Bavo) 
Bibliotheek Zuid-Kennemerland (centrum)
De Haarlemmerhout (Parksessies festival)
Molen De Adriaan

 

De expositie in het ABC
In aanvulling op de essaybundel opent het ABC Architectuurcentrum Haarlem van 21 september tot 22 oktober haar deuren voor een gelijknamige expositie. Naast de gebundelde essays wordt hier extra aandacht en ruimte geboden aan het schrijfproces per locatie, de inspiratiebronnen en de beeldende werken uit de bundel. De expositie is ook voor en na afloop van de presentatie op 4 oktober te bekijken.

Meer informatie: