Zaterdag 19 juni een nieuwe coronaproof editie van de Dag van de Architectuur
Manifestatie

In het ABC zijn de voorbereidingen voor Dag van de Architectuur 2021 op zaterdag 19 juni in volle gang. Het accent ligt dit jaar op Haarlem-Oost en met name op stadsdeel Schalkwijk. Daar wordt nu immers volop gebouwd en de komende jaren staat er nog van alles te gebeuren. Het ABC wil het ‘architectuurklimaat’ van Schalkwijk laten zien aan de hand van wat er gaat komen én aan de hand van de bijzondere plekken en gebouwen die er nu al zijn.

cover folder programma dag van de architectuur    

QR-code-routes
Omdat ‘live’ rondleidingen en presentaties vermoedelijk nog niet mogelijk zijn op 19 juni, werken we net als vorig jaar met QR-codes en routes. De borden met onder meer  de codes komen te hangen op en bij die bijzondere plekken, gebouwen en bouwplaatsen. Scan je die codes vervolgens met je mobiel, dan krijg je ter plekke korte filmpjes te zien die de architect, opdrachtgever, bouwer en/of betrokkenen hebben gemaakt over dat project.

Folder en kaart
Alle projecten en locaties van de borden (ca. 35!) komen te staan in een folder én op een google-map-kaart. Op die manier kun je je eigen route uitstippelen om bijvoorbeeld te fietsen of te lopen. Verder werken we ook aan een buitenexpositie op een centrale plaats in Schalkwijk waar je extra informatie kunt krijgen.

Meer informatie
Begin juni zal het programma helemaal rond zijn, de locatie van de buitenexpositie bekend en ook de folder zo goed als af. Houd dus onze website in de gaten of, beter nog, abonneer je op de ABC-nieuwsbrief. En voor het geval je geen folder meer kunt bemachtigen, hieronder kan je een print-versie downloaden!